Arkiva e Personave te Zhdukur e IML-së pjesëmarrëse ne Konferencën Ndërkombëtare te Arkivistikës në Boletin

Me 11 qershor 2022, Agjencia Shtetërore e Arkivave te Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave te Shqipërisë organizuan Konferencën VI Mbarëkombëtare te Arkivistikës ne Boletin .

Ne këtë konference për here te pare prezantohet Arkiva e Personave te Zhdukur e Institutit për Mjekësinë Ligjore. Arkivistja MA. Valbona Krasniqi mori pjese me prezantimin me temën “Arkivi për të zhdukurit në Kosovë -Zhvillimi dhe sfidat e tij” ku prezanton punën dhe sfidat e arkivës së personave të zhdukur në Kosovë.

Çështja e personave të zhdukur mbetet plagë me e mëdha e kombit shqiptar që vazhdon te jete proces në punë e sipër për tu identifikuar të gjithë te zhdukurit e luftës në Kosovë.